Бъди красив » Красота » Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

Използвайте гел лак в домашни условия при спазване на всички изисквания на всяка жена, най – важното- закупуване на списък с нужните консумативи. Красота и трайност на покритието, не губи своята привлекателност повече от две-три седмици, сподвигнули много за овладяване на тази техника за нанасяне на нийл-покрития. Безупречен, устойчив маникюр – мечтата на всяко момиче, и сега му е много лесно да се направи.

Избор на цветни биогеля

Гел-лак – комбинация от обикновен маникюрного лак и се вливат в гел покрития, използвани при изграждането на ноктите. По-рано тези средства са използвани последователно за създаване на устойчиво маникюр. Процедурата заема много време и сили. Появата на необичайно нийл-покритие, което има маса добродетели, предизвика бум сред жените от всички възрасти.

Гел-лакове се различават времето на полимеризация и плътност. Застывают те само под въздействието на светлина LED или UV лампа.

Важно! Задължително трябва да прочетете инструкциите към продукта, за да разберете за времето на полимеризация.

Течен състав под въздействието на UV-вълни се превръща в дебела микропленку с лепкава слой, който веднага се отстранява. Го използват за подобряване на сцеплението с декоративно покритие. При спазване на всички условия за нанасяне, този маникюр ще продължи от 10 до 20 дни в ноктите си.

Видове гел-лакове

Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

В зависимост от начина на употреба формулировки са следните:

 1. База — прозрачен състав, които подготовка на ноктите за нанасяне на пигментного гел-лак. Им запълване на неравности по нокътната плочка.
 2. Безцветен топ предназначени за закрепване маникюр, даване на напрежение. Той може да съдържа малки искри. Финишно покритие се предлага с дисперсионным слой и без него. В първия случай го лиши от помощта на безворсового диск, напоена с обезжиривающим средство. Топ може да бъде матово или гланцово ефект.
 3. Трифазен лакове се нанасят в три етапа. Първо отива в основата, след това 1 или 3 слоя цветен лак. Осигурени дюзи.
 4. Двуфазна совместили в себе си свойствата на цветно лекарство, с основа или топ. Съответно не са нанесени в три, а в два слоя.
 5. Еднофазни гел-лакове за нокти — комбинация от всички три форми. Нанасяме ги в един — два слоя. Те са най-удобни за използване в дома. Освен това, не са скъпи.

Популярни марки предлагат многофункционално средство, 2-в-1, совмещающее имоти от базата с топ.

Предимства и недостатъци на гел лак

Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

Гелевый лак е подходящ за тези жени, които искат засилване на нокътната плоча, при това отрастив дължина.

Така че, очевидните достойнства на хибриден лак:

 1. Трае много по-дълго, отколкото обикновен лак. Чипс не се появи до три седмици.
 2. Изравняване на повърхността на нокътя.
 3. При контакт с битова химия външен вид не се влоши.
 4. Ногтевая плоча е по-малко контузен, отколкото при нормално подготовката. Самият нокти не утяжеляется.
 5. Отлична профилактика на чуплива и слоящихся нокти.
 6. Придава плоча специален блясък. Това е единственото покритие, което не накърняват или по време на чорапи.
 7. Широката цветова палитра.

Да се съхранява и да се използват такива лекарства трябва да прави, за да се избегне загустевания. Те не могат да се оставят в непосредствена близост до работеща лампа, а също и при пряка слънчева светлина. Капачката на флакона завъртете плътно веднага след употреба.

Към недостатъците може да се дължи на:

 • лесна процедура за заличаване;
 • алергия към компонентите.
 • процесът отнема по-дълго време в сравнение с класическия маникюр.

Също така, за да се направи покритие шеллаком в домашни условия, трябва да купят специална лампа. Понякога се случва, че при някои жени този маникюр не се пази, поради хормонални промени или употреба на антибиотици.

Какво трябва за маникюр?

Какво е необходимо, за гел лак в домашни условия: списък на инструменти и материали

Нататък-долу е даден списък, какви материали са нужни за нанасяне на гел-лак:

 • обезмаслител;
 • база;
 • цветна основа;
 • покритие;
 • лампа;
 • безворсовые кърпички;
 • течността, снимающая остатъчен лепкав слой;
 • средство, удаляющее състав.

Също така са необходими пилочки-полиране и детайли баба. Мнозина мислят, че ще бъде скъпо да придобият стартов комплект за домашна употреба. Ако се изчисли, колко ще струва една екскурзия на кабинковия маникюр, след закупуване ще се оправдае.

Съвет! Не е нужно да се купуват веднага много флакона цветни лакове. Препоръчва се да се спре избор на ярка и пастельном нюанси.

Освен първоначалната комплект нужда от ултравиолетова лампа, от която зависи резултатът на цялата процедура. Не си струва да придобият много скъпите професионални машини.

При избора трябва да се има предвид следното:

 1. Мощност варира от 9 до 36 вата. В замяна от него зависи цената на уреда. В първия вариант продължителността на втвърдяване на гел - лака за нокти, около 7 минути, а в правилника за помощней 120 секунди. В тях може да бъде вграден таймер. Те са евтини. От недостатъците отбелязват големи параметри.
 2. Лед — лама — новост на нокътната индустрия, отличава се с малък размер, което е много удобно за домашна употреба. Сушенето отнема само минута. Минус — доста висока цена.

Ако си купите хубава лампа, която се ползва внимателно, то ще продължи няколко години. Най-добре да закупи модел от 36 Вата за по-добра изсъхне.
Можете да спестите, като използвате алкохол, като средство за премахване на лепкавост. Прости хартиени кърпи, нарязан на правоъгълници — отлична алтернатива безворсовым салфеткам. Обикновена течност за премахване на маникюр, може да се използва като обезмаслител. Тя трябва да е безцветен и без една или добавки.

Процеса на работа с гел-лак

Закупуване на необходимия набор, може да се пристъпи към нанасяне. Техника на изпълнение е проста. Видеото по-долу ще помогнем на начинаещите да направите всичко правилно и ще отговори на въпроси.

Най – важното- да се спазват всички препоръки:

 1. Преди всичко, трябва да направите предварителна маникюр, като желаната форма ногтю и отодвинув епидермиса. Не трябва да има пукнатини и отслоек.
 2. Свали гланц с нокътната плочка, като се използва пилку с абразивностью до 260 песъчинки. Това е необходимо за по-добра благополучно с основата и за намаляване на риска от отлепване на средства. Твърде ревностен не е необходимо. Прах се оттегли може да се четка, подходящ за феята. Докосване с пръсти към обработен ноктите е невъзможно.
 3. Разходка из ноктите обезжиривателем.
 4. Нанесете тънко основно покритие, задника също контейнерите. Сложете ръката си вътре в лампата.
 5. Направи слой цветен състав, да изсъхне. Повторете стъпка.
 6. Фиксирай топ. Заполимеризовать. С помощта на безворсовые салфетки, премахване на лепкавост с нокти.

Време за съхнене зависи от това, коя лампа е купена. Ако LED, 30 секунди, в UV не по-малко от 2 минути. Гел не трябва да влезе в кожата. Ако искате по-наситен цвят, могат да се направят три слоя. За по-добра дехидратация купуват безкислотный грунд.

Как да премахнете нийл-покритие?

Извади, подаде далеч не е толкова силно контузен ногтевая плоча. Го размачивают в специални средства, съдържащи ацетон. Безворсовый диск, потопен в течност, се наслагва плътно на всеки ноготок. Пръстите на ръцете се обръщат с фолио. Отнема някъде около 20 минути. Още повече съвети за премахване на гел-лакове се дава в следния видео клип.

След изтичането на този период от време сигурна филмът ще започне да се люпи и лесно ще свали портокалова пръчка или маникюрной шпатула. В края на процедурата хидратира кожата на ръцете с удебелен крем, се нанася масло за кожичките.