Бъди красив » Красота » Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Списък на това, което е необходимо за маникюр с гел-лак в домашни условия, немаленький. Повечето жени предпочитат салон това е така, защото, за да разберат всички флакончиках и инструменти, изглежда труден и дълъг процес. Да, и цената на някои продукти се плаши. В действителност всичко е просто, трябва да се вгледате внимателно списъка и пресметнете цената за материали и инструменти, в полза на самостоятелно маникюр веднага выплывет навън. А ще помогне за овладяване на умението прости видео уроци, които са доста в интернет.

Че да се наложи у дома и в салона, нюанси

Както е ясно от заглавието, гел-лак – това е добро съчетание на яркостта на лак с трайност гел. Освен несомненного обзавеждане, гел-лак също притежава качества, укрепителя ноктите: той защитава ноктите от чипс и сломов, както и определя пакета нокти. Удобството от използването на гел-лака е очевидна, защото пребоядисване на ноктите на всеки 2-3 дни се променя с нанасяне на гел-лак на всеки 3 седмици.

Минус покритие се състои в това, че не може просто да накрасить ноктите с гел-лак, е необходима много други помощни средства, задълбочена подготовка на нокътя и доста време на всяка процедура. Процедурата се повтаря веднъж на 2-4 седмици, в зависимост от растежа на ноктите или просто желание за промяна дизайн.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Що се отнася до оборудването, с помощта на който можете да направите маникюр с гел лак, това трябва внимателно да се решат в офисите на фирмите-производителки. Ако отидете в професионален магазин, а след това очите се разминават от сорта на пилок и пръчки!

Не си струва да купи всичко наведнъж, предварително трябва да се приготвите списък на това, което е необходимо за първия път, а след това да го допълват ако е необходимо.

Списък от първа необходимост

Закупуване на нещо, което за първи път, всеки се стреми максимално намаляване на риска от излишни разходи. Преди всичко, трябва да знаете, че повечето материали за вливат в гел маникюр, имат дълъг срок на годност. А във връзка с увеличаване на търсенето на подобни продукти препродадат това не е трудно. Също така не по-малко важно е да намерите идеално съотношение на цена и качество.

База

Основно покритие (base) – първият слой, който се нанася преди самия гел-лак. Видове и производители много, а най-добрият вариант може да се намери само на проби и грешки на определени ноктите си, но има и общи препоръки. Базата е:

 1. Нормално.
 2. Витамин.
 3. Каучуковая (rubber).
 4. С ефекти (черна, цветна и така нататък).

База с ефекти не е подходящ за първия опит, по-добре си купи, когато искате нещо ново. Витамин база е необходима за укрепване и грижи, но за постоянно на маникюр, по-добре ще отговарят на обичайните или каучуковая база. Как те се различават?

Каучуковая има по-гъста консистенция и е подходящ за изравняване и удебеляване на нокътната плочка ако е необходимо. Обичайната база тънка и по-течна, прави направен маникюр тънки, за сметка на почти невидим на първия слой.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Цените на база различават основно само в зависимост от фирмата. Добре са се установили два от тях: Kodi Professional и Bluesky. За първи опит трябва да започне с най-скъп вариант, а именно с Bluesky Base Coat или Bluesky Rubber Base (каучуковая).

Интересно! Много от водещите фирми има едно средство, изпълняващо функцията и база, и topa. Независимо от привидното удобство, майстор на маникюр не се препоръчва да го използвате.

Гел-лак

Гел-лак – слой от цвета. Това се случва с пайети и без, палитра от цветове буквално очарова. Фирма при добри базата и топ може да бъде всеки, но най-гладко нанасяне осигуряват Global Fashion, Bluesky и Kodi.

При избора на цвят трябва да запомните, че колкото по-светъл оттенък, толкова повече слоя на нанасяне той ще изисква, съответно, толкова по-бързо той ще приключи. За първи опит не е задължително да поръчате всичко в една фирма, може да опитате различни и се сравняват.

Топ

Основен слой (top) – горния слой. Също така е често срещано и гумена. Топ предоставя цялата маникюр, предпазва цветно покритие от стертости и чипс. Именно топ помага гел-лаку да поддържате ноктите си повече от 2 седмици!

Нюанс! Топ е препоръчително да се купуват една и съща фирма, което е и базата, но не задължително от същия вид. Това означава, че базата може да бъде каучуковой, а най – обикновени, или точно обратното.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Лампа за сушене

Гел-лак съхне само под действие на специални крушки. Те са три основни вида:

 1. Ултравиолетова (UV) лампа. От плюсовете – цената е много демократична, има различни размери, т.е. може да се суши веднага и двете си ръце. Също така е важен плюс на тази лампа е, че тя изсушава абсолютно всички видове гел-лак. Минус един, но съществен: време за изсушаване дори при максимална мощност (36 W) е най-малко 2 минути. Ако лампата е с мощност по-долу, а след това има риск да не досушить долния слой. В този случай, маникюр няма да продължи и седмица. Има мнение, че UV лампа изсушава кожата на ръцете.
 2. Светодиодна (LED) лампа. Този вид осигурява бързо изсушаване (до 30 секунди), което значително спестява време. Не вреди на кожата. Но изсушава LED-лампа не всички гел-лакове.
 3. Всекидневна (CCFL + LED) лампа. Перфектно съчетание на предимствата на UV и LED лампа – изсъхва бързо и всички видове гел-лак. Но най-често цена хапе.

Правилното сушене – това е много важен фактор за добър маникюр, не си струва да гони ниска цена, без да обръща внимание на качеството.

Интересно! Някои производители произвеждат нечувствителни към uv-гел покрития, има ги подсушете без лампи.

Инструменти за премахване на кожичките

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

За какво трябва да премахнете кожичките? За по-трайни маникюр, тъй като при контакт с всеки слой на кожата, този слой започва да се отдалечава.

Ципа внимателно пързалки от ноктите и се почиства. За това трябва пушер – метална рамо с остър край. Помага обръщам внимание на кожата си и извадете я от гъбички. Портокалови пръчици са предназначени за едни и същи, но при използването им по-малко от риск да повреди нокътната плоча. Обикновено, след отодвигания ципа се нарязва щипчиками.

Течност за обезмасляване на ноктите и отнемане на лепкав слой

Обезмасляване на ноктите е задължителен етап маникюр, течност се размива с нокти мръсотия, мазнини и подсушивает нокътната плоча за по-силно сцепление с основата. Теглене на лепкав слой се извършва след база, цвят и topa.

Има отделни течност за всеки процес, но комбиниран продукт е много по-удобен за употреба в домашни условия, особено за начинаещи, за да не се бърка в медиите.

Фирма Severina пуска добра и евтина течност, за първи опит е достатъчно, за да придобият малка бутилка с обем не повече от 100 мл.

Нюанс! Използвате тази течност трябва да е с безворсовыми, кърпички, памук дискове не са подходящи за тази цел.

Детайли баба

Детайли баба – това е една и съща пилка за нокти, но при тази детайли баба е много мек и се продава най-често под формата на брусочка, което е много удобно за използване. Този инструмент се използва за изравняване на нокти преди процедурата, а също така помага да стреля гелевый лак с нокти.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Течност за премахване на гел-лак

Обикновен ацетон не е подходящ, а и процедурата за отнемане на гел-лак-различно от премахване на обичайното покритие. И заедно с течността трябва да се подготвят фолио и памук дискове.

За начало си струва да се купи течност, по-малък обем, за да се опита да я именно с тази база и топ. Добра универсална течност пуска фирма Severina, тя е мека, не вреди на ногтю, но лесно омекотява всички слоеве.

Също така и за начинаещи се продават специални комплекти, за да е по ясно как се прави маникюр с гел: на снимката се вижда, че такива комплекти обикновено включват всички най-необходимото, но е по-добре да се консултирате със списъка.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Етапи на маникюр с гел-лак

Как да направим маникюр с гел? Първият опит не винаги прави перфектни! В случай на маникюр в домашни условия най – важното- да знаят, как правилно да направите маникюр с гел-лак – и тогава резултатът ще бъде отличен.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Препоръчително е първо да са всички етапи на четири пръста на едната ръка, след това за четири пръста на другата, след това за големите пръсти на ръцете. Инструкция как да правите гел лак в домашни условия етапи:

 1. Премахнете кожичките с помощта на пушера (или портокалови пръчици) и щипчиков.
 2. Обезмаслени ноктите, просто протерев кърпа със специална течност, оставете да изсъхне и 20 секунди.
 3. Лесно полиране на нокътната плоча бафом, премахване на явни нередности.
 4. Отново обезмаслени ноктите за премахване на нокътната прах.
 5. Нанесете база на равен слой. При контакт на базата на кожа или в сгъвката между кожата и ноктите внимателно се премахне от там средство, за да изсъхне. Същото се отнася и за нанасяне на гел-лак и topa. Да изсъхне на лампа (UV 36 W – 2 минути, LED или CCFL – 30 секунди).
 6. Изтриете лепкав слой. На този етап може да пропуснете, ако нищо не докосна ноктите след изсушаване на лампа.
 7. Да се нанесе от гел-лак. Ако се нанася на два или повече слоя, всеки от тях се суши на лампа за половината от необходимото време. Да изсъхне на лампа. Изтриете лепкав слой.
 8. Нанесете топ. Когато се прилага върху най-горния слой на стойност "запечатывать" краката си, прекарвайки пискюл на върха и леко по обратната страна на нокътя. В този случай, маникюр ще продължи много по-дълго. Да изсъхне на лампа (UV 36 W – 4 минути, LED или CCFL – 60 секунди). Изтриете лепкав слой е задължително!

Извършване на маникюр стъпка по стъпка и се фокусира върху снимката, можете без затруднения да направи най-простия дизайн нокти. Когато се появи достатъчно опит, ще можете да разнообразите направен маникюр различните модели, пайети, форми и стикери, като на снимката.

Какво е необходимо, за маникюр с гел лак в домашни условия: списък, видео и фото

Фото и видео уроци за маникюр ще ви помогне да усъвършенствате уменията си, да направите интересни маникюр с множество детайли За пример могат да бъдат разгледай видеоурок за това как да направите лунен маникюр с гел лак в домашни условия.

С течение на времето на покритието се появяват пукнатини и олющена, маникюр трябва да се премахне. За премахване на гел-лак е необходимо:

 1. Диск от памук, вълна, нарязани на парчета с размер на нокътната плоча.
 2. Потопете ги в специална течност.
 3. За да поставите парче памук на ноктите и увийте с фолио.

След 10 минути, с помощта на пушера внимателно премахнете всички слоеве. При необходимост може да се повтори.