Бъди красив » Деца » Защо детето не иска да следят за реда в къщата

Защо детето не иска да следят за реда в къщата

При деца на 10 -11 години често липсват необходимите умения за живот: те не умеят да скриват леглото, сгъване на дрехите на място, в техните стаи цари вечен бъркотия, в която постоянно се губят неща.
 

Защо детето не иска да следят за реда в къщата

Как да се преодолее?
 
Ако детето доброволно не желае да мият чиниите, а след това се нуждае от няколко дни мръсна чиния, не я докосват, за да от нея отиде неприятна миризма. Освен това, трябва да си купите в магазин за домашни любимци на голяма хлебарка. След това трябва да се каже на детето, че благодарение на нея в дома се появиха неприятни миризми и имало хлебарки. Дете, усетил се появи миризма, както и, особено, след като видя на своя бутерброде хлебарка, веднага ще се съгласи редовно миене на чинии и да изнеса боклука.
 
А какво да правим с почистване на стаята?
 
В този случай, можете да преди да се отправят към някое важно събитие се подготвят детето си капан, т.е. да скрие ключовете и други необходими неща. След като в резултат на дълги търсения детето няколко пъти да закъснее важно за него събитие, той отучится раскидывать си неща из къщата.
 
Ако в семейството няма друго дете, а два и повече, а след това да реши проблема, домакински безразборните ще бъде много по-лесно. В края на краищата, може да се организира и състезания между децата от възстановяване на реда.
 
Обикновено психолозите причина за битови повърхностното отношение смятат, че естествената мързел. Въпреки това, практиката все пак показва, че причината е неправилното възпитание. А именно това, че родителите не учат бебе с най-ранните години на усилено.
 
В ранна детска възраст децата с голямо удоволствие копират поведението на възрастните – отнемат метла при майка ми, за да помете пода, се изкачи на един стол до мивката, за да помогне да измием съдовете, да разкъсат острие. Трябва по всякакъв начин да използва това време, когато детето заявява, че ще направи нещо от себе си.
 
Ако това, той нещо не работи, не трябва да го за това се карат. Трябва да се радваме, че в семейството се увеличава помощник. А запретами може завинаги да изплати на детето ентусиазъм.
 
Привличането на децата към ред и домашно труда ще помогне да формират у тях способност за самоорганизация. Отдавна е известно, че хаосът, който е преобладавал около лицето, като постепенно се превръща в хаос и в съзнанието му. Лентяи и неряхи, като правило, не може да мисля логично, а също и ясно да изразяват своите идеи и мнения.
Опитът показва, че управиться с домакински распущенностью деца не трябва да бъде, ако родителите сами не показват своя личен пример нужната матрица на поведение.